شکرپلو، محبوب دوست‌داران غذاهای شیرین!

شکرپلو، محبوب دوست‌داران غذاهای شیرین!

شکرپلو، محبوب دوست‌داران غذاهای شیرین!
شکرپلو یکی از غذاهای محلی و سنتی شیراز است که به عنوان یک غذای مجلسی به شمار می‌آید. این غذا بیشتر در مراسم مذهبی، خصوصا عزاداری‌های ماه محرم، به عنوان غذای نذری پخته می‌شود، علاوه بر این، در مراسم شادی همچون عروسی هم برای پذیرایی از مهمانان کاربرد دارد.
هرچند شکرپلو یک غذای مجلسی به شمار می‌آید، پخت آن دشوار نیست و مواد اولیه زیادی در آن به کار نمی‌رود. کسانی که طعم شیرینی را در غذا دوست دارند، شکرپلو را مانند شیرین‌پلو، خیلی دوست خواهند داشت.

مواد لازم برای پخت شکرپلو

برای پخت شکرپلو برای شش نفر به این مواد نیاز خواهید داشت:
برنج: یک کیلوگرم
شکر: 800 گرم
روغن: دو قاشق غذاخوری
زعفران: یک قاشق چای‌خوری
گلاب: یک پیمانه
خلال نارنج، پوست نارنگی یا پوست پرتقال: به مقدار لازم
خلال بادام و پسته، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم.
برنج را حداقل چهار ساعت پیش از شروع پخت غذا در آب سرد بخیسانید.
خلال بادام و پسته را نیم‌ساعت قبل از شروع پخت غذا، با کمی گلاب خیس کنید تا هم نرم شود، هم عطر گلاب را به خود بگیرد.
میزان شکر را می‌توانید متناسب با ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
امکان استفاده از هر خلال پوست نارنج، نارنگی یا پرتقال وجود دارد، در عین حال می‌توانید مخلوطی از آن‌ها را هم استفاده کنید. آماده‌سازی خلال‌ها روش مخصوصی دارد که توضیح داده خواهد شد:
آماده‌سازی خلال‌ها
خلال‌ها را در یک قابلمه آب جوش بریزید و پس از آن که اندکی جوشید، آبکش کنید. این کار را سه بار تکرار کنید تا تلخی خلال‌ها گرفته شود. سپس مقدار آب را به همراه شکر در یک قابلمه بریزید و آن را روی شعله بگذارید تا آب به جوش آید. پس از آن که آب به جوش آمد، خلال‌ها را درون آن بریزید و پس از پنج دقیقه جوشیدن، آبکش کنید.

مراحل پخت غذا

مرحله اول: خلال پسته و بادم را به همراه خلال پوست میوه کمی تفت دهید. سپس آن را کنار بگذارید تا برای تزئین غذا استفاده کنید.
مرحله دوم: برای آماده‌سازی شهد شکرپلو، شکر را در یک قابلمه با دو لیوان آب و گلاب بجوشانید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که محلول غلیظ شود و به شکل شیره درآید. حالا باید زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و به شهد بیافزایید و بعد از اضافه کردن دو قاشق غذاخوری روغن، اجازه دهید یک دقیقه بجوشد.
مرحله سوم: برای آماده کردن برنج، یک قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید. سپس آب برنجی را که خیسانده‌اید خالی کنید و برنج خیس‌خورده را درون آب جوش بریزید. مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج بجوشد تا دانه‌های آن نرم شود. وقتی هنوز مغز برنج کمی سفت بود، آن را آبکش کنید.
مرحله چهارم: کف قابلمه برنج را روغن بریزید. سپس در قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد. این کار حدود 20 دقیقه زمان می‌برد.
مرحله پنجم: قبل از دم کشیدن کامل برنج، آن را به آرامی به یک آبکش منتقل کنید. زیر آبکش یک سینی قرار دهید و نیمی از شهد را روی آن بریزید، به شکلی که تمام برنج درون آبکش به آن آغشته شود. سپس برنج را هم بزنید.
مرحله ششم: برنج را مجددا دم کنید و پس از 15 دقیقه، بقیه شهد را به همراه مقداری که در سینی زیر آبکش جمع شده، روی برنج بریزید. حالا باید یک ربع دیگر صبر کنید تا شکرپلو آماده شود. در این مرحله باید زیر قابلمه را خیلی کم کنید، زیرا شهدی که به ته قابلمه می‌رسد خیلی زود می‌سوزد.

نکات پخت شکرپلو

شکرپلو را معمولا با قیمه و سالاد شیرازی سرو می‌کنند. البته می‌توانید در صورت تمایل، آن را با مرغ یا گوشت بره نیز میل کنید.
اگر دقت کرده باشید، شکرپلو ته دیگ ندارد. دلیل این موضوع سفت شدن ته‌دیگ شکرپلو به خاطر شهد آن است. بنابراین اگر مثل دیگر پلوهای ایرانی از نان یا سیب‌زمینی به عنوان ته‌دیگ استفاده شود، سفت خواهد شد و خواهد سوخت.
برای راحتی بیشتر می‌توانید در مرحله پنجم، برنج را به آبکش منتقل نکنید و اضافه کردن شهد را در همان قابلمه انجام دهید. البته زمانی که میزان برنج دم‌شده زیاد باشد، ناگزیر از این کار خواهید بود.
الإسم شکرپلو، محبوب دوست‌داران غذاهای شیرین!
الدولة إیران
ولایةفارس
نوع

استنادا الي الضرورات الآنفه الذكر في مجال العلاقات الثقافيه مع شعوب العالم ، فان رابطه الثقافه و العلاقات الاسلاميه حددت اهدافها ضمن اطر معينه ، منها تطوير و تعزيز العلاقات الثقافيه مع الشعوب و الامم المختلفه في العالم ، في سبيل ايجاد لغه واحده للحوار و التفاهم ، و ايضا القيام بالتبادل الثقافي ، و تقديم الصوره الكامله و اللائقه للثقافه و الحضاره الايرانيه و الاسلاميه ، و السعي لتعزيز العلاقات الثقافيه بين ايران و سائر دول العالم و كذلك المنظمات الدوليه ، و السعي الجاد لتحقيق الوحده الاسلاميه ، و التعريف الصحيح بمذهب اهل البيت (ع) و التخطيط و التحرك في مسير تحقيق الهدف المقدس و هو حوار الاديان و الحوار بين الحضارات [المزید]

:

:

:

: