قنبرپلو، یک پیشنهاد ایرانی برای پذیرایی از مهمانان خاص
قنبرپلو، یک پیشنهاد ایرانی برای پذیرایی از مهمانان خاص
قنبرپلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی شیرازیهاست که مواد متنوعی در پخت آن مورد استفاده قرار میگیرد. مثل بیشتر غذاهای شیرازی، تنوع رنگ در این غذا برای تزئین آن، امکانات زیادی فراهم میآورد.
مواد لازم
اگر قصد پخت قنبرپلو برای چهار نفر را دارید، این مواد را لازم خواهید داشت:
برنج: سه تا چهار پیمانه
گوشت چرخکرده: 400 گرم
مغز گردو: 50 گرم
کشمش پلویی: 100 گرم
رب انار: دو قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
زعفران دمکرده: سه قاشق غذاخوبی
روغن، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
اگر پیاز بزرگ در دسترستان نیست، از دو پیاز بزرگ استفاده کنید. پیاز را پس از شستن به صورت خلالی خرد کنید.
برنج را یک ساعت قبل از شروع فرایند پخت غذا در آب سرد بخیسانید. زمان خیساندن به نوع برنج و تازگی آن ارتباط دارد و هر چه برنج تازهتر باشد، نیاز به خیساندن کمتر میشود.
دستور پخت قنبرپلو
در ابتدا گوشت چرخکرده با با افزودن زردچوبه، نمک و فلفل سیاه، داخل یک کاسه با دست ورز دهید. وقتی ساختار این مخلوط به خوبی شکل گرفت و منسجم شد، آن را به صورت گلولههایی به اندازه فندق، جدا کنید. مقداری روغن درون یک تابه بریزید، پس از آن که روغن داغ شد، این گلولههای گوشتی را در آن قرار دهید تا سرخ شود.
پس از سرخ کردن گوشت، نوبت به سرخ کردن پیاز میرسد. پیازهای خلال شده را درون روغن بریزید و تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. مغر گردوها را خرد کنید و به پیاز بیافزایید و تفت دادن را ادامه دهید. پس از چند دقیقه، نوبت اضافه کردن کشمش پلویی است. بعد از اضافه کردن کشمش، همه مواد را کمی سرخ کنید و در نهایت، گوشتهای قلقلی سرخشده را درون ظرف بریزید. کمی که مواد با هم تفت داده شد، باید رب انار را اضافه کنید، ولی قبل از این کار، آن را با کمی آب جوش رقیق کنید. رب انار رقیقشده را به همراه یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده به تابه اضافه کنید و تا یکدست شدن همه مواد با هم، تفت دادن را ادامه دهید. سپس مواد را از روی حرارت کنار بگذارید.
یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید، کمی زردچوبه و نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. پس از آن که آب جوش آمد، آب برنج خیس کرده را خالی کنید و آن را درون آبجوش بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا برنج، مغزپخت شود. سپس آن را آبکش کنید.
قابلمهای را که برای پخت قنبرپلو در نظر گرفتهاید روی حرارت بگذارید و کف آن را روغن بریزید. باید کف قابلمه، تهدیگ بگذارید. تهدیگ میتواند سیبزمینی یا نان باشد.
کمی از برنج را روی تهدیگ بریزید و روی آن را با یک لایه نازک از مخلوطی که درست کردهایم بپوشانید. دوباره برنج بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد به پایان برسد. دقت داشته باشید که لایه آخر حتما باید برنج باشد. روی برنج دو قاشق غذاخوری روغن و باقیمانده زعفران را بریزید.
در قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد. برای این مرحله احتمالا به سه ربع تا یک ساعت زمان نیاز داشته باشید. تا برنج دم بکشد. پس از آن که برنج دم کشید، آن را هم بزنید تا ترکیبی یک دست شکل گیرد.
نحوه سرو قنبرپلو
اگر کمی از گوشتهای قلقلی را کنار بگذارید، میتوانید برای تزئین غذا از آن استفاده کنید. تهدیگ به عنوان یکی از لذیذترین قسمتهای غذاهای ایرانی، میتواند به عنوان تزئین غذا نیز مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان همراه غذا، میتوانید از سبزیخوردن، ماست یا سالاد شیرازی استفاده کنید.
الإسم | قنبرپلو، یک پیشنهاد ایرانی برای پذیرایی از مهمانان خاص |
الدولة | إیران |
ولایة | فارس |
نوع | |
وطنی | |