هویج پلو، خوشمزه و خوشرنگ از شیراز!
هویج پلو، خوشمزه و خوشرنگ از شیراز!
گفته میشود در سراسر استان پهناور فارس، 250 غذای محلی وجود دارد که برخی از آنها در هیچ کدام از مناطق ایران، مشابه ندارد. هویج پلو یکی از غذاهای سنتی شیرازی است که در رژیم غذایی بسیاری از شیرازیها جا گرفته و در بین آنان محبوبیت فراوان دارد.
مواد لازم برای پخت هویج پلو
برای پخت هویج پلو شیرازی برای چهار نفر به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
برنج: چهار پیمانه
هویج: چهار عدد
گوشت مرغ: 250 گرم
پیاز: یک عدد
گلاب: نصف پیمانه
شکر: 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام، پسته و پرتقال: هر کدام سه قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، زعفران و روغن: به مقدار لازم
بهتر است از گوشت سینه مرغ استفاده کنید، ولی اگر خواستید از ران مرغ استفاده کنید، استخوانهای آن را جدا کنید.
برنج را حداقل یک ساعت پیش از شروع فرایند پخت غذا، در آب سرد بخیسانید.
دستور پخت هویج پلو
خلال پرتقال را 10 دقیقه در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. اگر از خلال پرتقال تازه استفاده میکنید، این کار را دو یا سه بار تکرار کنید تا تلخی خلال به کلی گرفته شود. در هر مرحله خلال را بعد از خارج کردن از آب جوش، با آب سرد بشویید.
در این فاصله هویجها را بشویید و خلال کنید. سپس کمی روغن درون یک ماهیتابه بریزید و پس از آن که روغن کمی گرم شد، هویج را درون آن بریزید و تفت دهید. پس از این که هویج تغییر رنگ داد، گلاب را درون ماهیتابه بریزید. سپس خلال پسته و بادام را به آن بیافزایید و شکر را اضافه کنید. کمی روی شعله این مواد را با هم مخلوط کنید تا طعم همدیگر را بگیرد.
مرغ را درون یک قابلمه آب بگذارید و یک پیاز را به چهار قسمت تقسیم کنید و درون آن بریزید. کمی نمک و زردچوبه هم به آن اضافه کنید و حداقل نیم ساعت آن را بجوشانید تا گوشت، پخته شود.
یک قابلمه متوسط را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله بگذارید تا آب آن به جوش آید. در این فاصله آب برنج را خالی کنید و برنج را درون آب جوش بریزید. پس از 10 تا 15 دقیقه که برنج مغزپخت شد، آن را آبکش کنید. کف قابلمه را روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، از نان یا سیبزمینی به عنوان تهدیگ استفاده کنید. نان یا سیبزمینی را طوری کف قابلمه بچینید که تمام آن را بپوشاند.
روی تهدیگ، کمی برنج بریزید و آن را پخش کنید طوری که تمام مساحت ظرف را در بر گیرد. یک لایه از مخلوط خلالها را روی پلو بریزید و دوباره روی آن برنج بریزید. این کار را چند مرتبه انجام دهید تا مواد تمام شود. البته مقداری از خلالها را برای تزئین نگه دارید. بهتر است آخرین لایه، برنج باشد، ولی میتوانید کمی از خلالها را روی لایه بالایی هم بریزید.
زعفران ساییدهشده را درون آب گرم حل کنید. چند قاشق از آن را روی پلو بریزید و در قابلمه را بگذارید تا دم بکشد. دم کشیدن پلو ممکن است سه ربع تا یک ساعت طول بکشد.
گوشت مرغ را از آب خارج کنید و چند قاشق از زعفران را روی آن بریزید تا رنگی شود. مرغ را باید هنگام سرو غذا استفاده کنید.
سرو هویج پلو
هویج پلو را داخل یک دیس بریزید و تکههای مرغ را کنار آن بچینید. سپس مقداری از خلالها را که کنار گذاشته بودید، برای تزئین استفاده کنید. محلول زعفران را هم میتوانید برای رنگدار شدن برنج، مجددا مورد استفاده قرار دهید.
ماست و خیار محلی در کنار هویج پلو بسیار دلچسب است. سبزی خوردن، پیاز خام، ترشی و سالاد شیرازی را نیز میتوانید در کنار هویج پلو استفاده کنید.
الإسم | هویج پلو، خوشمزه و خوشرنگ از شیراز! |
الدولة | إیران |
ولایة | فارس |
نوع | |