پلو ترش داراب، یک پیشنهاد برای دوستداران طعمهای ویژه
پلو ترش داراب، یک پیشنهاد برای دوستداران طعمهای ویژه
پلو ترش یکی از غذاهای استان فارس است که بیشتر، مردم داراب آن را درست میکنند. البته به این نام در بخشهای مختلف ایران غذاهای دیگری با مواد اولیه و دستور پخت متفاوت وجود دارد، ولی پلو ترش داراب به عنوان غذای سنتی این شهر، تنها در منطقه فارس پخت میشود.
استفاده از گوشت، کلم قمری و سبزیجات تازه، این غذا را مقوی و بسیار خوشمزه میکند.
مواد لازم برای تهیه پلو ترش
برنج: سه پیمانه
سیر: پنج حبه
نعناع تازه: 50 گرم
گوشت گوسفند: نیمکیلو
کلم قمری: نیمکیلو
رب انار، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
گوشت کوسفند را همراه با چربی انتخاب کنید. میتوانید به جای گوشت گوسفندی، از گوشت گوساله نیز استفاده کنید.
به جای نعناع تازه میتوانید از نعناع خشک هم استفاده کنید، ولی طعمی که نعناع تازه به غذا میدهد بسیار بهتر است. نعناع تازه را برای اضافه کردن به غذا باید خوب خرد کنید.
برنج را حداقل یک ساعت پیش از شروع پخت غذا باید در آب سرد بخیسانید.
اگر رب انار شما بیش از حد ترش است، کمی شکر هم باید به غذا اضافه کنید. اضافه کردن شکر به این غذا، به آن مزهای ملس میدهد، بنابراین برخی حتی اگر رب انار چندان ترشی هم نداشته باشند، در حد یکی دو قاشق غذاخوری، شکر به غذا اضافه میکنند.
دستور پخت پلو ترش
مرحله اول: کلم را پوست بگیرید، خرد کنید و به همراه گوشت قطعهشده، درون آب بجوشانید تا به خوبی پخته شود. چون گوشت زمان بیشتری برای پخته شدن نیاز دارد، جوشاندن آن را قبل از کلم شروع کنید و کلم را در حین جوشیدن گوشت، به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: تا زمانی که گوشت و کلم پخته میشود، سیر را به شکل نگینی درون یک کاسه مناسب، خرد کنید. سپس نعناع تازه خردشده را به آن اضافه کنید و در نهایت رب انار را به آن بیافزایید و خوب هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم ترکیب شود.
مرحله سوم: وقتی گوشت به خوبی پخته شد، مخلوط نعناع و رب انار را آن بیافزایید. در این مرحله اجازه دهید چند دقیقهای مخلوط بجوشد تا طعم همه مواد با هم قاطی شود.
مرحله چهارم: قابملهای را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل آب جوش بریزید تا مغز آن پخته شود. سپس برنج را آبکش کنید.
مرحله پنجم: محتوای قابلمهای را که گوشت و کلم و سایر مواد در آن قرار دارد با ملاقه جدا کنید و درون یک ظرف بزرگ بریزید. آب قابلمه باید درون آن بماند.
مرحله ششم: برنجی را که آبکش کرده بودید، درون آب باقیمانده در قابلمه گوشت و کلم بریزید و هم بزنید تا آب به خورد برنج برود و رنگ برنج تغییر کند. در این مرحله برنج به رنگ قهوهای در میآید. قبل از ریختن برنج داخل آب گوشت و کلم، شعله را خاموش کنید تا برنج مجددا نجوشد.
مرحله هفتم: ته یک قابلمه را کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن کمی داغ شد، سیبزمینی یا نان را که میخوانید به عنوان تهدیگ استفاده کنید، درون آن قرار دهید. سعی کنید این کار به شکلی انجام شود که تمام کف قابلمه با تهدیگ پوشانده شود.
مرحله هشتم: کمی از برنجی را که در آبگوشت خیساندهاید، درون قابلمه بریزید و آن را در تمام کف ظرف پهن کنید. سپس موادی را که از آبگوشت خارج کرده بودید، به صورت کامل درون قابلمه بریزید و بقیه برنج خیساندهشده را روی آن خالی کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید سه ربع تا یک ساعت، خوب دم بکشد.
سرو پلو ترش
سبزیخوردن یکی از موادی است که طعم پلوترش را به خوبی تکمیل میکند. علاوه بر آن میتوانید از پیاز خام هم در کنار این غذا استفاده کنید. سالاد شیرازی هم میتواند طعم این غذا را تکمیل کند.
الإسم | پلو ترش داراب، یک پیشنهاد برای دوستداران طعمهای ویژه |
الدولة | إیران |
ولایة | فارس |
نوع | |