آش انار، مهمان دورهمیهای خانوادگی شب یلدا
آش انار، مهمان دورهمیهای خانوادگی شب یلدا
آش انار برای آنها که غذاهای ترش و ملس دوست دارند، یک گزینه هیجانانگیز است! این غذا با طعم فوقالعاده، خصوصا در شبهای یلدا پخته میشود. ایرانیها در شب یلدا انار را به عنوان یکی از میوههای اصلی دورهمیهای خانوادگی خود به شمار میآورند.
انار از آنتیاکسیدان غنی است و برای قلب و عروق و پوست، بسیار مفید است. در این جا پخت آش انار با استفاده از گوشت قلقلی آموزش داده خواهد شد، ولی میتوان این آش را بدون گوشت هم طبخ کرد.
مواد لازم برای پخت آش انار
لپه: یک پیمانه
برنج: یک پیمانه
پیاز: سه عدد
سبزی آش: 500 گرم
آب انار: 4 لیوان
رب انار: یک چهارم تا یک سوم پیمانه
گوشت چرخکرده: 200 گرم
نعناع، نمک، روغن، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
برنج و لپه را حداقل چهار ساعت پیش از شروع پخت غذا، در ظرفهای جداگانه، در آب سرد خیس کنید.
بهتر است در این آش از خرده برنج استفاده کنید.
سبزی آش از تره، جعفری، گشنیز و اسفناج درست میشود.
دستور پخت آش انار
در نخستین مرحله باید پیازداغ را آماده کنید. برای این کار دو عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و درون قابلمهای که میخواهید آش را در آن درست کنید، با روغن تفت دهید. وقتی پیاز به رنگ طلایی درآمد، لپه خیسخورده را هم اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. تفت دادن لپه باعث میشود در حین پخت، له نشود. پس از چند دقیقه برنج را آبکش کنید و به مواد بیافزایید، سپس مقداری آب به آن اضافه کنید و شعله را زیاد کنید. پس از آن که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا چند دقیقهای مواد، بجوشد و پخته شود.
پس از این که برنج لعاب آمد، سبزی آش را درون آب جوش بریزید. در این مرحله در قابلمه را روی آن نگذارید تا همزمان با پخته شدن موارد، آب هم تبخیر شود. اگر آب قابلمه بیش از حد کم شد ولی هنوز مواد به اندازه کافی پخته نشده بود، یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید.
مرحله بعدی، اضافه کردن آب انار است. آب انار را زمانی اضافه میکنیم که سبزی کاملا پخته شده باشد. اگر آب انار را زودتر اضافه کنید، از پختن دیگر مواد جلوگیری خواهد کرد.
حالا باید گوشت قلقلی درست کنید. البته گوشت قلقلی را میتوانید از آن حذف کنید، زیرا به معمولا صورت مستقیم به آش اضافه نمیشود و معمولا برای تزئین به کار میرود. برای این کار پیاز باقیمانده را پوست بگیرید و رنده کنید. بهتر است هر چه میتوانید پیاز را ریزتر رنده کنید و در آخر، آب پیاز را به خوبی بگیرید، زیرا وجود آب پیاز از انسجام کوفته جلوگیری خواهد کرد. گوشت، پیاز رندهشده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را باید داخل یک کاسه ورز دهید. ورز دادن باید تا زمانی ادامه پیدا کند که بافت مواد به خوبی منسجم شود. سپس از مخلوط مقداری بردارید، آن را به صورت گلوله درآورید و در روغن سرخ کنید. کوفتهها را بعد از سرخ کردن کنار بگذارید.
به مرحله اضافه کردن رب انار رسیدیم! اگر رب انار بیش از حد ترش است، میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید تا مزه ملس به خود بگیرد. نمک آش را بعد از اضافه کردن رب انار تنظیم کنید. بعد از آن اجازه دهید آش بپزد و جا بیافتد. برای این کار لازم است حداقل نیمساعت، در قابلمه را بگذارید تا بجوشد.
سرو آش انار
برای تزئین آش، میتوانید از نعناع داغ یا پیازداغ استفاده کنید. ولی توجه داشته باشید که نعناع را زیاد تفت ندهید، زیرا موجب تلخ شدن آن خواهد شد. دانههای انار را نیز میتوانید برای تزئین آش انار مورد استفاده قرار دهید. گوشت قلقلی که درست کردید نیز برای تزئین آش به کار میرود.
الإسم | آش انار، مهمان دورهمیهای خانوادگی شب یلدا |
الدولة | إیران |
ولایة | فارس |
نوع | |