کیک یزدی، شیرینی محبوب یزدیها برای پذیرایی از مهمانان
کیک یزدی، شیرینی محبوب یزدیها برای پذیرایی از مهمانان
یزد به غیر از آثار تاریخی و مردم خونگرمش، به شیرینیهای خوشمزهاش هم مشهور است. یزدیها با استفاده از انواع مواد اولیه، شیرینیهایی خوشمزه درست میکنند که میتواند همه ذائقهها را راضی کند! یکی از شیرینیهای مردم یزد که برای پذیرایی از مهمانان مورد استفاده قرار میگیرد، کیک یزدی است. پخت این شیرینی بسیار ساده است و در کنار چای، ترکیب خوشمزهای میسازد.
مواد لازم برای پخت کیک یزدی
آرد سفید: 300 گرم
تخممرغ: سه عدد
شکر: 200 گرم
ماست غلیظ: 150 گرم
روغن مایع: 175 گرم
عسل: یک قاشق غذاخوری
بکینگپودر: یک قاشق غذاخوری
پودر هل، یک و نیم قاشق غذاخوری
گلاب: سه قاشق غذاخوری
اگر میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کیک یزدی درست کنید، به همین نسبت، مواد اولیه را طوری تغییر دهید که نسبت مواد به هم نخورد. به هم خوردن این نسبت، ممکن است در نهایت باعث شود کیک خوب پف نکند.
گلاب عطر دلپذیری به کیک یزدی میدهد، ولی توجه داشته باشید که مقدار آن را خیلی زیاد نکنید، چون ممکن است مزه شیرین کیک یزدی را از بین ببرد و حتی تهمزه تلخی به آن بدهد.
کیک یزدی، شیرینی خوشمزه یزدیها برای پذیرایی از مهمانان
دستور پخت کیک یزدی
برای آن که پخت کیک یزدی را شروع کنید، بهتر است همه مواد، همدما باشند. به همین دلیل هر کدام از مواد را درون یخچال نگه میدارید، یک ساعت پیش از آغاز پخت، بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد. اگر این ترفند را رعایت نکنید، ممکن است کیک شما به خوبی پخته نشود.
برای پخت کیک یزدی باید از فر استفاده کنید. فر را روی 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. کمتر یا زیادتر کردن دمای فر ممکن است موجب شود کیک شما بسوزد یا خوب پف نکند.
تا زمان گرم شدن فر، باید خمیر کیک را درست کنید. این خمیر را باید خیلی خوب هم بزنید تا یکنواخت باشد و تمام مواد با هم مخلوط شود.
تخممرغها را در ظرفی مناسب، با همزن برقی هم بزنید تا کاملا یکدست شود. شکر را به تخممرغ اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا مخلوط، حجم بگیرد و کرمرنگ شود. حالا زمان اضافه کردن روغن مایع است. پس از اضافه کردن روغن، چند دقیقه دیگر همزدن را ادامه دهید. پس از آن به ترتیب باید ماست، گلاب، هل و عسل را هم به مخلوط اضافه کنید و در بین اضافه کردن هر کدام از این مواد، چند دقیقه مخلوط را هم بزنید.
آرد و بکینگپودر را با هم الک کنید تا قسمتی از آن که شکل پودری دارد جدا شود. خیلی مهم است که اگر گلولهای در این مخلوط وجود دارد، تصفیه شود. در غیر این صورت ممکن است در ساختار کیک یزدی، دانههای سفتی به وجود آید. آرد و بکینگپودر را در چند مرحله، به آرامی به مواد اضافه کنید، طوری که هیچ قسمتی دلمه نشود. پس از این که همه آرد و بکینگپودر را اضافه کردید، مایه کیک آماده قالبریزی است. توجه کنید که ترتیب اضافه کردن مواد خیلی مهم است و در صورت جابجا شدن آن، ممکن است کیک به خوبی پخته نشود.
مایه کیک را هر چه سریعتر به قالب بریزید. اگر در این کار تعلل کنید ممکن است در هنگام پخت، مایه اطراف قالب پف کند، ولی وسط آن ور نیاید. بهترین قالب برای کیک یزدی، قالب مافین است. البته باید درون قالب کاغذ مخصوص بگذارید که به آن نچسبد. دو سوم قالب را از مایه پر کنید. سپس کمی کنجد وسط قالب کیک یزدی بریزید.
اگر فر به دمای 200 درجه رسیده است، مایه را 10 دقیقه داخل آن بگذارید تا بپزد. کیکها خیلی زود پف میکند، وقتی پف کرد، دمای فر را به 180 درجه رسانید و 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا رنگ کیک طلایی شود. حالا کیک یزدی آماده شده و باید از فر خارج کنید تا سرد شود.
ترفندهای پخت کیک یزدی
قبل از این که مایه کیک را داخل قالب بریزید، آن را چرب نکنید. چون ممکن است چربی به بافت کیک وارد شود و پف کیک را بخواباند. حتی اگر قالب را برای نخستین بار مورد استفاده قرار میدهید، آن را قبل از استفاده بشویید و خوب خشک کنید تا اثری از چربی روی آن نمانده باشد.
به دستوری که برای پخت کیک در اختیار دارید اعتماد کنید و در حین پخت، در فر را باز و بسته نکنید. این کار موجب خواهد شد کیک شما خوب پف نکند.
الإسم | کیک یزدی، شیرینی محبوب یزدیها برای پذیرایی از مهمانان |
الدولة | إیران |
ولایة | یزد |
نوع | |
وطنی |