کوفته سبزی شیرازی، آزمونی برای نشان دادن مهارت‌های آشپزی!

کوفته سبزی شیرازی، آزمونی برای نشان دادن مهارت‌های آشپزی!

کوفته سبزی شیرازی، آزمونی برای نشان دادن مهارت‌های آشپزی!
در سراسر ایران کوفته‌های زیادی وجود دارد که در طعم و مواد اولیه، تفاوت‌های زیادی با هم دارند. برخی کوفته‌ها در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد، ولی برخی دیگر به عنوان غذای سنتی و محلی یک منطقه به شمار می‌آید. کوفته سبزی یکی از غذاهای استان فارس است که بیشتر در شیراز و جهرم پخته می‌شود.
همان طور که از نام این کوفته پیداست، در آن از سبزی مخصوصی استفاده می‌شود که هم طعم خاصی به آن می‌بخشد، هم آن را بسیار مقوی می‌کند. کوفته سبزی ترفندهای خیلی زیادی دارد و هر کس آن را درست کرد، می‌تواند به عنوان نمونه‌ای از مهارت آشپزی خود معرفی کند!

مواد لازم برای پخت کوفته سبزی

برای پخت کوفته سبزی برای چهار نفر به این مواد نیاز خواهید داشت:
برنج: یک و نیم پیمانه
عدس: دو پیمانه
لپه: یک پیمانه
گندم: یک پیمانه
سبزی کوفته: نیم کیلو
ترخون خشک و شنبلیله خشک: هر کدام یک قاشق غذاخوری
پیاز: دو عدد
کشمش، گردو و آلوبخارا: به مقدار لازم
گوشت چرخ‌کرده: 400 گرم
به جای گندم می‌توانید از ماشک هم استفاده کنید.
سبزی کوفته مخلوطی از تره، گشنیز و جعفری است. برای تهیه این سبزی می‌توانید مقادیر مساوی از این سبزی‌ها را مخلوط و ریز ریز کنید.
حداقل از شب پیش از شروع فرایند پخت غذا، برنج، عدس، لپه و گندم را به صورت جداگانه خیس کنید. سپس یک ساعت پیش از آغاز پخت، همه را آبکش کنید و مدتی صبر کنید تا آب آن به صورت کامل تخلیه شود. خیس بودن هر کدام از مواد ممکن است به وا رفتن کوفته منجر شود.
گوشت چرخ‌کرده باید گوسفندی و کم‌چرب باشد. ران گوسفند بهترین نوع گوشت برای استفاده در کوفته سبزی است.
از کشمش، گردو و آلو بخارا برای پر کردن میانه کوفته استفاده می‌شود. استفاده از آلو بخارا به دلخواه انجام می‌شود ولی به صورت هم‌زمان از کشمش و آلو بخارا استفاده نکنید.

دستور پخت کوفته سبزی

دو سوم گوشت چرخ‌کرده، برنج و سبزی کوفته را در ظرفی با هم مخلوط کنید. پس از مخلوط کردن مواد، آن را چرخ کنید. در گذشته که چرخ‌ گوشت در دسترس نبوده است، مواد را پس از مخلوط کردن آن قدر می‌کوبیدند تا به خوبی نرم شود. قبل از چرخ کردن، نمک هم به مواد اضافه کنید، زیرا اگر به کوفته کم نمک بزنید، منجر به وا رفتن آن خواهد شد.
بعد از چرخ‌ کردن، مواد را باید به خوبی وزر دهید و سه چهار ساعت در یخچال قرار دهید. همه این کارها برای شکل گرفتن بافت مواد اولیه کوفته سبزی است.
در این فاصله باید مواد داخل کوفته را درست کنید. برای این کار پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. پس از آن که پیاز به رنگ طلایی درآمد، گردو خردشده و کشمش را به آن بیافزایید و به تفت دادن ادامه دهید. توجه داشته باشید که در پایان تفت دادن، باید روغن اضافه این مواد را خالی کنید؛ دلیل آن هم مشخص است: اگر این مواد روغن اضافه داشته باشد، کوفته وا خواهد رفت!
مواد را از یخچال خارج کنید و به اندازه یک کف دست از آن جدا کنید. بعد از آن که آن را کف دست پهن کردید، مخلوطی از گردو و پیازداغ را به آن اضافه کنید و کوفته را به حالت گرد درآورید. سپس آن را فشار دهید تا به خوبی شکل بگیرد و هیچ شکافی در آن وجود نداشته باشد. اگر می‌خواهید از نبود شکاف در کوفته مطمئن شوید، یک ظرف آب کنار دست خود داشته باشید و دست‌تان را خیلی کم، مرطوب کنید. اگر می‌خواهید از خوب پخته شدن کوفته مطمئن شوید، گلوله‌ها را هم نیم‌ساعت درون یخچال قرار دهید.
حالا نوبت درست کردن سوپ کوفته است: یک قابلمه بردارید، کمی روغن درون آن بریزید و یک پیاز خردکرده را در آن سرخ کنید. بعد از این که پیاز کمی تغییر رنگ داد، ترخون و شنبلیله و باقیمانده سبزی کوفته را به آن بیافزایید. بعد از آن ادویه را اضافه کنید و چند لیوان آن درون قابلمه بریزید. بعد از این که آب به جوش آمد، کوفته‌ها را یکی یکی درون آن قرار دهید و یک ساعت صبر کنید تا کوفته به خوبی درون این سوپ بجوشد. در این مدت در قابلمه را روی آن قرار ندهید.
الإسم کوفته سبزی شیرازی، آزمونی برای نشان دادن مهارت‌های آشپزی!
الدولة إیران
ولایةفارس
نوع

استنادا الي الضرورات الآنفه الذكر في مجال العلاقات الثقافيه مع شعوب العالم ، فان رابطه الثقافه و العلاقات الاسلاميه حددت اهدافها ضمن اطر معينه ، منها تطوير و تعزيز العلاقات الثقافيه مع الشعوب و الامم المختلفه في العالم ، في سبيل ايجاد لغه واحده للحوار و التفاهم ، و ايضا القيام بالتبادل الثقافي ، و تقديم الصوره الكامله و اللائقه للثقافه و الحضاره الايرانيه و الاسلاميه ، و السعي لتعزيز العلاقات الثقافيه بين ايران و سائر دول العالم و كذلك المنظمات الدوليه ، و السعي الجاد لتحقيق الوحده الاسلاميه ، و التعريف الصحيح بمذهب اهل البيت (ع) و التخطيط و التحرك في مسير تحقيق الهدف المقدس و هو حوار الاديان و الحوار بين الحضارات [المزید]

:

:

:

: