خورشت ریواس، غذای سالم و خوشمزه کردستان

خورشت ریواس، غذای سالم و خوشمزه کردستان

خورشت ریواس، غذای سالم و خوشمزه کردستان
خورشت ریواس یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار کردستان است که گاهی آن را به عنوان میان‌وعده یا پیش غذا استفاده می‌کنند. ماده اصلی این غذا ریواس است. ریواس یک گیاه خودروست که بیشتر در مناطق کوهستانی می‌روید. کوه‌های کردستان یکی از بهترین مناطق رویش ریواس است، به همین خاطر ریواس به عنوان مواد اولیه غذاهای کردی کاربرد دارد و خصوصا در فصل بهار که زمان برداشت این گیاه است، خورشت ریواس بیشتر پخت می‌شود.

مواد لازم برای پخت خورشت ریواس

برای پخت خورشت ریواس برای چهار نفر این مواد لازم است:
ریواس: 500 گرم
گوشت خورشتی: 400 گرم
نعناع و جعفری تازه: 300 گرم
پیاز: یک عدد
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
لیموعمانی: دو عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به اندازه کافی.
برای این که غذا طعم بهتری به خود بگیرد، از پیاز درشت استفاده کنید. اگر پیازهای شما در اندازه متوسط است می‌توانید دو پیاز بردارید.
به جای رب گوجه فرنگی می‌توانید از خود گوجه فرنگی هم استفاده کنید. در این صورت پوست دو گوجه متوسط را خرد کنید و در مرحله‌ای که باید رب را اضافه کنید، داخل غذا بریزید.
گوشت خورشتی را به صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید. اندازه قطعات گوشت متناسب با ذائقه شما می‌تواند تغییر کنید.
می‌توان در خورشت ریواس از گوشت مرغ هم استفاده کرد. در این حالت، هم می‌توان گوشت‌ مرغ را به مکعب‌های کوچک تقسیم کرد، هم می‌توان ران یا سینه مرغ را به صورت درسته داخل غذا انداخت. در حالی که گوشت مرغ را خرد می‌کنید، به 600 گرم گوشت و در حالی که آن را به صورت تکه‌ای در غذا می‌ریزید، به چهار تکه نیاز خواهید داشت.

دستور پخت خورشت ریواس

1. پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. دقت کنید که هر چه پیاز را ریزتر خرد کنید، طعم مطلوب‌تری حس خواهید کرد. پس از خرد کردن پیاز، آن را درون روغن، در قابلمه‌ای که برای پخت خورشت ریواس تدارک دیده‌اید، تفت دهید. پس از آن که پیاز به رنگ طلایی درآمد، مرحله اول پخت خورشت ریواس تمام است!
2. نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی است. آن را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. پس از چند دقیقه، گوشت خورشتی را داخل قابلمه بریزید و باز هم تفت دادن را ادامه دهید. پس از آن که گوشت تغییر رنگ داد، سه لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و در آن را بگذارید تا مخلوط داخل آن به خوبی بپزد.
3. پختن مخلوط درون قابلمه حدود یک ساعت زمان می‌برد. در این مدت می‌توانید نعناع و جعفری را خرد کنید و آن را تفت دهید تا کمی سرخ‌رنگ شود.
پس از آن پوست ریواس‌ها را جدا کنید، آن‌ها را به قطعات سه تا پنج سانتی‌متری تقسیم کنید و به مدت دو دقیقه، در ظرفی جداگانه تفت دهید. هنگامی که ریواس‌ها تغییر رنگ دهند، کار تفت دادن را متوقف کنید و آن را کنار بگذارید.
تفت دادن ریواس به این خاطر است که در هنگام اضافه کردن به غذا، له نشود و در شکل نهایی غذا، به چشم آید.
4. پس از پخته شدن مخلوط، نعناع و جعفری سرخ‌شده را به همراه نمک، به غذا اضافه کنید. نشانه پخته شدن مخلوط، نرم شدن گوشت است، به شکلی که بتوان آن را به راحتی جوید. در این مرحله می‌توانید اجازه دهید غذا 20 دقیقه تا نیم ساعت بجوشد تا طعم نعناع و جعفری به تمام مخلوط، سرایت کند.
توجه کنید که نمک را باید بعد از پخته شدن گوشت اضافه کنید، زیرا اضافه کردن نمک پیش از پخته‌شدن گوشت، روند نرم شدن آن و آماده شدن غذا را طولانی می‌کند و طعم گوشت را تغییر می‌دهد.
5. در 15 دقیقه پایانی پخت غذا، لیمو عمانی‌ها را از وسط نصف کنید و پس از جدا کردن تخمه‌ها، داخل خورشت بیاندازید. در پنج دقیقه آخر هم ریواس را به خورشت اضافه کنید.
پس از اضافه کردن ریواس، خورشت را هم نزنید، چون ریواس بسیار سریع آماده می‌شود و هم‌زدن شما موجب له شدن آن خواهد شد.
خورشت ریواس را می‌توانید با برنج میل کنید. این غذا را گاهی به صورت پیش‌غذا یا میان‌وعده هم صرف می‌کنند. بعضی‌ها هم دوست دارند آن را همراه با نان بخورند.
الإسم خورشت ریواس، غذای سالم و خوشمزه کردستان
الدولة إیران
ولایةکردستان
نوع

استنادا الي الضرورات الآنفه الذكر في مجال العلاقات الثقافيه مع شعوب العالم ، فان رابطه الثقافه و العلاقات الاسلاميه حددت اهدافها ضمن اطر معينه ، منها تطوير و تعزيز العلاقات الثقافيه مع الشعوب و الامم المختلفه في العالم ، في سبيل ايجاد لغه واحده للحوار و التفاهم ، و ايضا القيام بالتبادل الثقافي ، و تقديم الصوره الكامله و اللائقه للثقافه و الحضاره الايرانيه و الاسلاميه ، و السعي لتعزيز العلاقات الثقافيه بين ايران و سائر دول العالم و كذلك المنظمات الدوليه ، و السعي الجاد لتحقيق الوحده الاسلاميه ، و التعريف الصحيح بمذهب اهل البيت (ع) و التخطيط و التحرك في مسير تحقيق الهدف المقدس و هو حوار الاديان و الحوار بين الحضارات [المزید]

:

:

:

: