خورشت سیب و خورشت کدو سرکه‌شیره، دو غذای سالم ایرانی با طعمی ملس

خورشت سیب و خورشت کدو سرکه‌شیره، دو غذای سالم ایرانی با طعمی ملس

خورشت سیب و خورشت کدو سرکه‌شیره، دو غذای سالم ایرانی با طعمی ملس
غذاهای ایرانی به خاطر استفاده از مواد اولیه طبیعی مشهور هستند. در طول صدها سال، آشپزهای ایرانی با استفاده از مواد خوراکی اطراف خود، توانسته‌اند ترکیبات بسیار متنوعی بیافرینند و غذاهای خوشمزه‌ای به وجود آورند. در بین غذاهای محلی یزد، دو غذا با طعمی تقریبا یکسان با استفاده از سیب و کدو طبخ می‌شود. کدو و سیب دو محصول باغی و زراعی هستند که در استان یزد به وفور به دست می‌آید.

خورشت کدو سرکه‌شیره

کدو سرکه‌شیره یکی از غذاهای سنتی یزد به حساب می‌آید که معمولا به صورت ملس مورد پسند یزدی‌هاست، با این حال می‌توان با تنظیم نسبت مواد اولیه، به آن طعم شیرینی یا ترشی بخشید.

مواد لازم
برای پخت خورشت کدو سرکه‌شیره برای شش تا هشت نفر به این مواد نیاز خواهید داشت:
پیاز: دو عدد
زردچوبه: دو قاشق چای‌خوری
گوشت: 500 گرم
سرکه انگور و شکر: هر کدام یک پیمانه
کدو سبز: یک تا 1.5 کیلوگرم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم 
سعی کنید پیازهایی که انتخاب می‌کنید بزرگ باشد. در غذاهای ایرانی پیازداغ نقش مهمی ایفا می‌کند، پس تا می‌توانید به پیاز فرصت دهید خودش را در غذا نشان دهد!
گوشت را از ماهیچه گوسفند انتخاب کنید. بهتر است گوشت با استخوان استفاده کنید.

دستور پخت کدو سرکه‌شیره

مثل همیشه کار پخت غذا با درست کردن پیازداغ شروع می‌شود. پیاز را خرد کنید و در یک قابلمه، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس زردچوبه، فلفل و گوشت را به آن بیافزایید و تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس چند پیمانه آب جوش در ظرف بریزید تا بپزد.
در مدت لازم برای پخت گوشت، پوست کدو سبز را بگیرید، آن‌ها را از پهنا به چند قسمت تقسیم کنید و در روغن سرخ کنید.
بعد از پخته شدن گوشت، نمک، کدوی سرخ‌شده، سرکه انگور و شکر را اضافه کنید و اجازه دهید غذا به مدت 30 دقیقه روی شعله ملایم بماند تا خوب بپزد و جا بیافتد.


خورشت کدو سرکه‌شیره


ترفند‌های پخت کدو سرکه‌شیره

موقعی که کدو را به غذا اضافه می‌کنید، نباید آب زیادی در قابلمه باشد. زیرا غذا در موقع سرو باید حالت عسلی به خود بگیرد. زیاد جوشیدن کدو باعث از بین رفتن انسجام بافت آن خواهد شد و از خوشمزگی غذا خواهد کاست.
یکی از اصلی‌ترین ترفندها در خوشمزه شدن این غذا، تنظیم میزان سرکه و شکر است. نسبت این دو ماده کاملا به ذائقه آشپز بستگی دارد، ولی نیازمند تجربه فراوان است.
می‌توانید به جای گوشت گوسفندی، از گوشت مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید. ولی توجه داشته باشید که در این صورت، زمان پخت غذا به دلیل نرم‌تر بودن بافت گوشت، کمتر خواهد شد.

سرو خورشت کدو سرکه‌شیره

معمولا این غذا با نان صرف می‌شود، ولی اگر دوست دارید می‌توانید آن را با برنج هم میل کنید. سالاد شیرازی و سالاد کاهو در کنار ماست، سبزی خوردن و دوغ، به عنوان همراه این غذا بسیار پرطرفدار است.

خورشت سیب
مزه خورشت سیب با طعم و عطر سیب، بسیار دلچسب است. در پخت این غذا سعی می‌شود با استفاده از آلوبخارا، طعم غذا به سمت ملس بودن سوق داده شود.

مواد لازم برای پخت خورشت سیب


خورشت سیب

برای پخت خورشت سیب برای چهار یا پنج نفر این مواد لازم است:
گوشت: 400 گرم
سیب: 5 عدد
لپه: 200 گرم
آلو بخارا: یک پیمانه
پیاز: یک عدد
زنجبیل تازه: یک قاشق
پودر دارچین: دو قاشق مرباخوری
زعفران دم‌کرده: نصف پیمانه
می‌توانید از گوشت مرغ یا گوشت قرمز برای پخت این غذا استفاده کنید.
آلوبخارا این غذا را خوشمزه می‌کند، پس اگر آلو بخارا دوست دارید می‌توانید در پخت غذا از آن بیشتر استفاده کنید.
لپه را از شب قبل از پخت غذا خیس کنید و پیش از اضافه کردن به غدا، 20 دقیقه روی حرارت بجوشانید.
سیب‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید و برای این که تا زمان اضافه شدن به غذا سیاه نشوند، آنان را در آب سرد بریزید.

دستور پخت خورشت سیب
پیاز را در روغن تفت دهید و گوشت را به آن اضافه کنید. وقتی گوشت تغییر رنگ داد، نصف زنجبیل را به همراه سه قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید. پس از کمی تفت‌دادن، لپه، یک قاشق مرباخوری دارچین و آلو را هم درون ظرف بریزید.
حالا موقع اضافه کردن سیب است. آبی را که سیب‌ها در آن است، همزمان به غذا بیافزایید. پس از آن، در قابلمه را بگذارید تا غذا حدود نیم ساعت بپزد و جا بیافتد.

سرو خورشت سیب
این غذا را با برنج میل کنید. می‌توانید از ماست و سالاد شیرازی هم به عنوان همراه غذا استفاده کنید. 

 

الإسم خورشت سیب و خورشت کدو سرکه‌شیره، دو غذای سالم ایرانی با طعمی ملس
الدولة إیران
ولایةیزد
نوع

استنادا الي الضرورات الآنفه الذكر في مجال العلاقات الثقافيه مع شعوب العالم ، فان رابطه الثقافه و العلاقات الاسلاميه حددت اهدافها ضمن اطر معينه ، منها تطوير و تعزيز العلاقات الثقافيه مع الشعوب و الامم المختلفه في العالم ، في سبيل ايجاد لغه واحده للحوار و التفاهم ، و ايضا القيام بالتبادل الثقافي ، و تقديم الصوره الكامله و اللائقه للثقافه و الحضاره الايرانيه و الاسلاميه ، و السعي لتعزيز العلاقات الثقافيه بين ايران و سائر دول العالم و كذلك المنظمات الدوليه ، و السعي الجاد لتحقيق الوحده الاسلاميه ، و التعريف الصحيح بمذهب اهل البيت (ع) و التخطيط و التحرك في مسير تحقيق الهدف المقدس و هو حوار الاديان و الحوار بين الحضارات [المزید]

:

:

:

: