کوفته شوروا، تجربه توام ترشی و شیرینی در یک غذای کردی

کوفته شوروا، تجربه توام ترشی و شیرینی در یک غذای کردی

کوفته شوروا، تجربه توام ترشی و شیرینی در یک غذای کردی
کوفته شوروا یا کوفته شوربا یکی از غذاهای محبوب مردم سنندج است. البته در دیگر مناطق کردنشین هم این غذا پخت می‌شود و طرفداران زیادی دارد. کوفته شوروا یکی از انواع کوفته‌هایی است که در سراسر ایران وجود دارد.
نام کوفته شوروا را به خاطر حس شدن همزمان مزه ترشی و شیرینی روی آن گذاشته‌اند.

مواد لازم برای کوفته شوروا

برای پخت کوفته شوروا برای چهار نفر به این مواد احتیاج است:
گوشت چرخ‌کرده: 500 گرم
برنج: یک پیمانه
لپه: یک پیمانه
خرما: یک پیمانه
سبزی کوفته: 500 گرم
پیاز: دو عدد
رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
کشمش یک پیمانه
آرد نخودچی: دو قاشق غذاخوری
روغن، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک: به مقدار لازم.
سبزی کوفته مخلوطی از شوید، مرزه، شنبلیله، تره و جعفری است. در ایران سبزی کوفته به صورت آماده قابل تهیه است، ولی اگر قصد دارید خودتان سبزی کوفته تهیه کنید، این سبزی‌ها را به مقدار مساوی (متناسب با ذائقه شما، هر کدام از انواع سبزی می‌توان نسبت به بقیه کمتر یا بیشتر باشد) تهیه کنید، خوب بشویید و به شکلی خرد کنید که همه به صورتی یکنواخت، کاملا ریز شده باشد.
اگر دوست دارید به جای رب گوجه از گوجه فرنگی استفاده کنید، دو عدد گوجه متوسط را پوست بکنید و پس از خرد کردن آن، در مرحله‌ای که باید رب را به غذا اضافه کنید، داخل قابلمه بیاندازید.
حدود دو ساعت قبل از شروع پخت غذا، برنج و لپه را داخل ظرف‌هایی جداگانه خیس کنید.
به جای آرد نخودچی نمی‌توانید از انواع دیگر آرد استفاده کنید! کوفته است و آرد نخودچی‌اش!
به جای آن که از 500 گرم گوشت خالص استفاده کنید، می‌توانید 300 گرم گوشت و 200 گرم دنبه را با هم چرخ کنید. این کار طعم نهایی غذا را به یاد ماندنی‌تر می‌کند!
مثل همه غذاهای ایرانی، پیاز در کوفته شوروا نقش مهمی ایفا می‌کند. می‌توانید کمی پیازداغ غذا را بیشتر کنید تا هم در زمان سرو و هم در زمان تهیه کوفته‌ها برای انداختن در سس، به کار ببرید.
به جای گوشت چرخ‌کرده می‌توانید از گوشت مرغ یا سویا هم استفاده کنید، ولی طعم گوشت در این غذا، بسیار خوشمزه‌تر است. برای اضافه کردن گوشت مرغ، حتما سینه مرغ را به همراه سیر و پیاز چرخ کنید.

دستور پخت کوفته شوروا

1. یکی از پیازها را خرد کنید و داخل قابلمه‌ای که می‌خواهید برای پختن غذا استفاده کنید، با روغن تفت دهید. پس از آن که پیاز به رنگ طلایی درآمد، رب و یک پیمانه سبزی کوفته را به همراه ادویه‌ها، به آن اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا همه مواد خوب سرخ شوند. سپس چهار پیمانه آب جوشیده داخل آن بریزید، در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید و اجازه دهید مخلوط، بجوشد. این مخلوط بعد از آماده شدن سس کوفته شما خواهد بود.
میزان آبی که به کوفته اضافه می‌کنید دلخواه است، ولی کوفته یک غذای کم‌آب یا بی‌آب محسوب می‌شود و نباید به اندازه یک غذای آبگوشتی داخل آن آب بریزید.
2. برنج و لپه را که قبلا خیس کرده بودید، روی حرارت بگذارید تا بجوشد و نرم شود. هنگامی که هر دو قابل خوردن بود و سفتی‌اش زیر دندان حس نشد، آن را آبکش کنید.
3. این مرحله هم با پیاز شروع می‌شود! یک عدد پیاز را رنده کنید، آبش را بگیرید و به همراه آرد نخودچی، سبزی کوفته، گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌ها، ورز دهید تا مخلوطی خمیری مانند و یک دست شکل گیرد. برنج و لپه آماده‌شده را به آن اضافه کنید. ورز دادن را ادامه دهید تا مخلوط، مجددا شکلی یک‌دست به خود بگیرد.
اگر دوست داشتید می‌توانید به جای پیاز خام، از پیازداغ استفاده کنید. سبزی کوفته را هم می‌توانید قبل از اضافه کردن، سرخ کنید.
به اندازه یک مشت از مخلوط را بردارید، کف دست خود را کمی خیس کنید، خرماهای بدون هسته را به همراه یک قاشق کشمش وسط آن بگذرید و کوفته را جمع کنید تا کروی‌شکل شود. در این مرحله برای آن که کوفته شکل خود را حفظ کند، می‌توانید آن را درون روغن سرخ کنید و سپس در سس بیاندازید.

 
کوفته شوروا را با ترشی، ماست، نعناع تازه و نان محلی صرف کنید
4. بعد از آن که کوفته را داخل سس انداختید، در قابلمه را بردارید تا کوفته به مدت یک تا یک و نیم ساعت روی حرارت کم، بجوشد. اگر در قابلمه را بگذارید کوفته وا خواهد رفت.
5. برای سرو کوفته شوروا، یک یا چند تا از کوفته‌ها را داخل یک کاسه بیاندازید، کمی از سس کوفته را در آن بریزید و به همراه نان محلی یا نان سنگک، میل کنید. معمولا از نعناع به عنوان همراه غذا و تزئین آن، استفاده می‌شود. ترشی و ماست، همراهان خوشمزه کوفته شوروا هستند.
الإسم کوفته شوروا، تجربه توام ترشی و شیرینی در یک غذای کردی
الدولة إیران
ولایةکردستان
نوع

استنادا الي الضرورات الآنفه الذكر في مجال العلاقات الثقافيه مع شعوب العالم ، فان رابطه الثقافه و العلاقات الاسلاميه حددت اهدافها ضمن اطر معينه ، منها تطوير و تعزيز العلاقات الثقافيه مع الشعوب و الامم المختلفه في العالم ، في سبيل ايجاد لغه واحده للحوار و التفاهم ، و ايضا القيام بالتبادل الثقافي ، و تقديم الصوره الكامله و اللائقه للثقافه و الحضاره الايرانيه و الاسلاميه ، و السعي لتعزيز العلاقات الثقافيه بين ايران و سائر دول العالم و كذلك المنظمات الدوليه ، و السعي الجاد لتحقيق الوحده الاسلاميه ، و التعريف الصحيح بمذهب اهل البيت (ع) و التخطيط و التحرك في مسير تحقيق الهدف المقدس و هو حوار الاديان و الحوار بين الحضارات [المزید]

:

:

:

: