پذیرایی مجلل شیرازیها با شیرازیپلو
پذیرایی مجلل شیرازیها با شیرازیپلو
شیراز فقط به خاطر تاریخ کهن و طبیعت زیبایش مشهور نیست، بلکه این شهر غذاهای سنتی و محلی بسیار لذیذی دارد که حتی یک بار امتحان کردن آن، برای هر گردشگری خاطرهای فراموشنشدنی خواهد بود. شیرازیپلو یکی از همین غذاهاست که برای پذیرایی از مهمانان خاص، در مهمانیهای مجلل مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد لازم برای تهیه شیرازیپلو
برای تهیه شیرازیپلو برای چهار نفر به این مواد نیاز دارید:
برنج: چهار پیمانه
مرغ: 700 گرم
بادمجان: پنج عدد
ماست: یک لیوان
زرده تخممرغ: پنج یا شش عدد
کره: 100 گرم
زعفران دمکرده: دو قاشق غذاخوری
زرشک: سه قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام: هر کدام چهار قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، روغن: به مقدار لازم
برنج را از دو ساعت قبل از شروع پخت شیرازیپلو، در آب سرد بخیسانید.
بادمجانها را با اندازه متوسط انتخاب کنید.
بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید، ولی اگر ماست چکیده در اختیار ندارید، یک و نیم لیوان ماست معمولی بردارید. اگر ماسب قبل از مصرف آب داشت، آب آن را تخلیه کنید و آن را خوب هم بزنید.
کره به غذا طعم میدهد. اگر طعم و بوی کره را نمیپسندید یا میخواهید میزان چربی غذا کمتر شود، میتوانید آن را از بین مواد اولیه حذف کنید.
برای این که از رفع تلخی بادمجان مطمئن شوید، پس از خرد کردن، آن را به مدت دو ساعت درون آب نمک بگذارید.
دستور پخت شیرازی پلو
داخل یک قابلمه، آب بریزید و گوشت مرغ را در آن بجوشانید. یک پیاز را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و به همراه نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید. بعد از این که مرغ به مدت یک ساعت جوشید و به خوبی پخته شد، آن را کنار بگذارید تا سرد شود. پس از سرد شدن، مرغ را ریشریش کنید. اگر میخواهید غذا خوشمزهتر شود، میتوانید مرغهای ریشریششده را کمی در روغن تفت دهید.
در حین جوشیدن مرغ، بادمجانها را بشویید و پوست بگیرید، سپس به صورت حلقهای برش دهید و در یک ماهیتابه سرخ کنید.
یک قابلمه متوسط را تا نیمه آب بریزید و روی حرارت اجاق بگذارید تا آب داخل آن به جوش آید. سپس آب برنجی را که خیساندهاید خالی کنید و برنج را داخل آب جوش بریزید. حدود 10 دقیقه تا یک ربع باید صبر کنید تا مغز برنج پخته شود، سپس آن را آبکش کنید.
زرده تخممرغ را در ظرفی با ماست و زعفران آب کرده مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست به وجود آید، سپس نیمی از برنج را به آن بیافزایید و مجددا همزدن را ادامه دهید تا برنج به خوبی با ماست، ترکیب شود. میتوانید برای آن که رایحه این ترکیب بهتر شود، چند قطره گلاب به آن اضافه کنید. اگر میخواهید غذا بوی تخممرغ نگیرد، اجازه دهید برنج سرد شود، سپس آن را با مواد ترکیب کنید.
نصف دیگر برنج را با زعفران مخلوط کنید. حالا قابلمهای را که میخواهید شیرازیپلو را در آن درست کنید، روی شعله بگذارید و کف آن را کمی روغن بریزید. برنج زعفرانی را درون آن خالی کنید و سطح آن را به خوبی صاف کنید. باید در این مرحله برنج را خوب فشار دهید تا بافت آن به خوبی منسجم شود.
مرغ را به همراه مقداری از خلال بادام و پسته، روی برنج پخش کنید و بادمجانها را روی آن بچینید. باقیمانده برنج را روی آن بریزید و سطح آن را صاف کنید. کره را به چند قسمت تقسیم کنید و در قسمتهای مختلف، روی برنج قرار دهید. حالا در قابلمه را بگذارید و نزدیک یک ساعت صبر کنید تا برنج خوب دم بکشد. در این مدت شعله را در حالت کم قرار دهید.
نحوه سرو غذا
غذا را بعد از کشیدن، با استفاده از زرشک، برنج زعفرانی و خلال پسته و بادام تزئین کنید. سالاد شیرازی یکی از محبوبترین ترکیباتی است که همراه این غذا سرو میشود. همچنین شربت بهارنارنج با بیدمشک و نسترن، لذت غذا را دو چندان خواهد کرد.
الإسم | پذیرایی مجلل شیرازیها با شیرازیپلو |
الدولة | إیران |
ولایة | فارس |
نوع | |